Verslag Trom-/Bazuin commissie Kaderdag 2019

Op 14 april 2019 vond de Kaderdag plaats bij het gilde Sint Catharina – Sint Joris in Rosmalen. Het was zonnig weer, maar een stond een koude wind. Door de (lage) hoeveelheid deelnemers, werd besloten om alle onderdelen op één veld plaats te vinden. Hier waren we met de commissies en kring overheid snel uit, zodat we tussendoor als jury ook even op konden warmen.
We hadden dit jaar 4 deelnemers bij het trommen en 3 deelnemers bij het bazuinen. Het gilde Sint Antonius Abt uit Nuland was goed vertegenwoordigd in beide onderdelen, ook deed hun jeugdgroep mee met het trommelen.
Bij het trommen bestond de jury uit de commissieleden Jelle en Bob, bij het bazuinblazen uit commissielid Simone en die werd ondersteund door Jarno de Haas, van het gilde uit Nuland. Hiervoor dank!
Alle deelnemers waren goed aan elkaar gewaagd en het kregen natuurlijk van de jury tips en tops die ze mee konden nemen naar de wedstrijddagen.
Bij het trommen ging Hein van der Schoot, gilde Nuland, er vandoor met de wisseltrofee. Hij behaalde 80 punten. Bij het bazuinblazen won Nienke Oskam, van het Sint Willebrordusgilde uit Heeswijk. Zij behaalde 60 punten.
Als commissie willen wij graag het gilde van Rosmalen bedanken voor de organisatie en de gastvrijheid. Tot de Kringdag!

Commissie Trom-/Bazuin
Simone vd Wijgert, Jelle vd Wetering, Michel van Lieshout en Bob Verhoeven


Kaderdag Gildenkring Hoge Schuts

Gilde St. Catharina – St. Joris
Een koude zondagochtend begin April. Het gildeterrein van het St. Catharine en St, Joris gilde uit Rosmalen ligt er goed bij. Door het laag aantal opgaven wordt besloten het trommen, bazuinblazen en vendelen op een veldje te laten plaatsvinden. Hierdoor is er meer aandacht voor de deelnemers. Bij het vendelen zijn er totaal 5 deelnemers, 3 bij de kleine jeugd en 2 bij de grote jeugd. Wat zenuwachtig beginnen de eerste deelnemers hun kunsten te vertonen. Er is goed getraind door deelnemers en gelukkig is er geen vlag gevallen. De eerste prijs bij de kleine jeugd is voor Iris van Zutphen van het St Barbara Gilde uit Dinther, de tweede en derde prijs voor respectievelijk Sam Habraken en Stan van Zutphen van hetzelfde gilde. Bij de Grote jeugd ging Janne Oskam er opnieuw met de eerste prijs vandaar, en mocht hierdoor de wisselbeker voor het tweede jaar in ontvangst nemen. De tweede prijs was voor Luna van Boxtel, ook weer van het St Barbara Gilde.
Dank aan het organiserende gilde voor de voor de voortreffelijke organisatie.

Emile van Zutphen
Vendelcommissie “Hoge Schuts”


Uitslagen Kaderdag 2019 te Rosmalen